TATU ry

TATU ry on tapaturmaisesti tai potilasvahingon kautta sairastuneiden tai vammautuneiden lasten ja nuorten (alle 30v) sekä heidän läheistensä tukiyhdistys. TATU ry tarjoaa monipuolista tukea ja neuvontaa sekä järjestää vertaistukea, vapaaehtois- ja kurssitoimintaa.

TUKEA. Asiantunteva henkilökunta vastaa kysymyksiisi arkisin yksilöllisesti tuki- ja neuvontapalvelussa. He neuvovat esimerkiksi lomakkeiden täyttämisessä, vertaistuen saannissa ja kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa. Yhteystiedot, sekä lisää tietoa tuki- ja neuvontapalvelusta löydät täältä Ohjaus ja neuvonta – TATU ry (Linkki aukeaa TATU ry:n kotisivuille).

Vertaistuki. Vertaistuki on rinnalla kulkemista, kokemusten vaihtamista sekä ymmärryksen jakamista toisten samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Vertaistuen merkitys on suuri uuden ja äkillisen elämäntilanteen edessä. TATU ry tarjoaa ympäri Suomea vertaistapaamisia ja yhteistä toimintaa. Kysy miten pääset mukaan, sinun ei tarvitse olla yksin. Yhteystiedot löydät täältä Ohjaus ja neuvonta – TATU ry (linkki aukeaa TATU ry:n kotisivuille). Lisätietoa TATU ry:n vertaistukitapaamisista löydät täältä Vertaistapaamiset – TATU ry (linkki aukeaa TATU ry:n kotisivuilla).

TIETOA. TATUn on tehnyt työtä tapaturman ja potilasvahingon vuoksi vammautuneiden tai sairastuneiden lasten ja nuorten kanssa 20 vuotta. Näin meille on kertynyt tietoa äkillisestä elämänmuutoksesta ja esimerkiksi aivovammoista, selkäydinvammoista, rokotteesta narkolepsiaan sairastumisesta niin kokemusasiantuntijoiden kuin heidän kanssa työskentelevien ammattilaisten kanssa tuottamana. TATU kotisivuilta löytyy tietoa Tapaturman tai potilasvahingon jälkeen – TATU ry ja saat tietoa myös neuvonta ja ohjauspalvelumme kautta Ohjaus ja neuvonta – TATU ry (molemmat linkit aukeavat TATUn kotisivuille).

KUNTOUTUMISEN TUKENA. TATUn kurssitoiminta: TATU ry järjestää kurssitoimintaa vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksella sekä STEAn rahoituksella. Vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksella kurssitoimintaa järjestetään liikenteessä tapaturmaisesti vammautuneille lapsille ja nuorille sekä heidän läheisille.

STEA rahoitteisen Tartu tulevaisuuteen kurssitoiminnan kohderyhmä on tapaturman, potilasvahingon tai muun äkillisen aivotapahtuman (esim. aivoverenkierronhäiriö, aivoverenvuoto, aivokasvain) kautta vammautuneet ja sairastuneet lapset ja nuoret sekä heidän läheisensä. Tartu tulevaisuuteen kurssien yhteistyössä ovat mukana Aivoliitto ry, Aivovammaliitto ry, Selkäydinvammaiset Akson ry, Suomen Narkolepsiayhdistys ry, Sylva ry. Tutustu tarkemmin TATU ry:n kursseihin kotisivuillamme (linkki aukeaa TATUn kotisivuille).

MITEN MUKAAN. Olet erittäin tervetullut mukaan toimintaamme. Kotisivuilta Vertaistapaamiset – TATU ry (linkki aukeaa TATUn kotisivuilla) sekä Facebook- ja Instagram-tileiltä löytyy tietoa tapahtumistamme. Voit soittaa meille ja voimme yhdessä pohtia, millainen toiminta kiinnostaa juuri sinua ja teidän perhettä. Ota siis yhteyttä Ohjaus ja neuvonta – TATU ry (linkki aukeaa TATUn kotisivuille).