Kehitysvammaisten Tukiliitto ry / Malike-toiminta

Malikkeen tehtävänä on edistää vaikeasti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia osallistua ja saada kokemuksia uusista asioista toimintavälineitä hyödyntäen.

TUKEA. Järjestämme koulutusta, kursseja ja tapahtumia. Tuotamme tietoa ja jaamme kokemuksia. Vaikutamme osallisuutta edistäviin asioihin, esimerkiksi toimintavälineiden saatavuuteen.

TIETOA. Malikkeen sivuille on koottu tietoa vaikeasti vammaisten ihmisten osallistumisen mahdollistamisesta toimintavälineitä hyödyntäen. Sivustolta löytyy esitteitä ja oppaita ja videoita. Kaikki julkaisumme ovat ladattavissa maksutta verkkosivuiltamme. Esimerkkinä ”Osallistumista edistäviä apuvälineitä kuntiin ja kouluihin -opas.

MITEN MUKAAN TOIMINTAAN. Malikkeen toimintavälineiden kokeilutapahtumat toteutetaan vahvassa yhteistyössä eri järjestöjen kanssa. Tapahtumat ovat avoimia kaikille liikkumisessaan apuvälinettä ja toisen ihmisen apua tarvitseville. Vapaaehtoiseksi tapahtumiin pääsee ilmoittautumalla järjestäjälle etukäteen.