Taiteet ja kädentaidot

Taidetta ja kädentaitoja voi harrastaa ryhmässä, kaverin kanssa tai itsenäisesti. Kansalais- ja työväenopistot tarjoavat eri taidelajien ryhmiä ja isoimmissa kaupungeissa voi olla yksityisiä toimijoita. Näyttelyissä ja eri esityksissä esimerkiksi teatterissa käyminen on mukava ja virkistävä harrastus. Erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille voi löytyä oma harrastusryhmä esimerkiksi vammaisjärjestön tai muun toimijan kautta. Jos tällaista ei ole kotipaikkakunnalta, niin kannattaa olla rohkeasti yhteydessä oman alueen taiteen ja kulttuurin toimijoihin ja lähteä rohkeasti kokeilemaan eri harrastusmahdollisuuksia.

Lisätietoa

Saavutettava taideharrastus 2 hankkeessa on rakennettu toimintamalleja, jotka tukevat lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen saavutettavuutta. (Linkki aukeaa uuteen ikkunaan Saavutettava taideharrastus -sivuille.)

Harrasta kotona -sivuilta löytyy ohjeita ja ideoita taiteen kokemiseen, kokeilemiseen ja harrastamiseen kotona, vapaa-ajalla tai osana opetusta. (Linkki aukeaa uuteen ikkunaan Harrasta kotona -sivuille.)