Suomen Paralympiakomitea

Suomen Paralympiakomitea on valtakunnallinen urheilu- ja liikuntajärjestö liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille ja dialyysissä oleville henkilöille. Paralympiakomitean tehtävänä on kehittää ja koordinoida suomalaista vammaisurheilua ja -liikuntaa matalan kynnyksen harrastamisesta aina kansainväliseen huippu-urheiluun saakka.

Tukea

  • Valtti-ohjelma auttaa lapsia ja nuoria löytämään harrastuksen. Valtti-ohjelman avulla pyritään löytämään erityistä tukea tarvitseville lapsille liikuntaharrastus. Valtti-ohjelmaan voivat hakea mukaan 6–23-vuotiaat erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret, jotka eivät vielä ole löytäneet sopivaa liikuntaharrastusta. Lue lisää: www.paralympia.fi/liikunta/lapset-ja-nuoret/valtti
  • Löydä oma seura -palveluun pyritään kokoamaan urheiluseurat ja muut toimijat, joissa on jo vammaisurheilijoita tai erityistä tukea tarvitsevia liikkujia tai joilla on valmiuksia ja haluaa ottaa heitä toimintaansa. Lue lisää: www.paralympia.fi/palvelut/loyda-oma-seura
  • Nuori toimija. Mietitkö mikä sinusta tulee isona? Kiinnostaako ohjaajana tai valmentajana toimiminen? Tiesitkö, että vammaisurheilussa on myös kansanvälistä nuorten toimintaa? Lue Nuori toimija -koulutuksesta: www.paralympia.fi/liikunta/lapset-ja-nuoret/nuori-toimija

Tietoa

Apurahat ja stipendit.

  • Startti-stipendi. Paralympiakomitean ja Tukilinja-säätiön Startti-stipendijärjestelmällä tuetaan harrastamisen alkuvaiheen vammaisurheilu- ja -liikuntatoimintaa. Yksilöhakijoina Startti-stipendiä voivat hakea omassa urheilulajissaan alkutaipaleella olevat, mutta harrastuksessaan tavoitteelliset vammaiset liikunnan harrastajat ja urheilijat iästä riippumatta. Hakijoina voivat olla myös sellaiset seurat ja yhdistykset, joissa järjestetään vammaisurheilu- tai -liikuntatoimintaa tai joissa suunnitellaan tällaisen toiminnan aloittamista. Myönnettävien stipendien suuruus on max. 500 euroa/yksilöhakija ja max. 1000 euroa/yhteisöhakija. Stipendit rahoittaa Tukilinja-säätiö.
  • Lue lisää apurahoista ja tuista: www.paralympia.fi/palvelut/apurahat-ja-tuet