Jaatinen ry

Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry:n päämääränä on edistää vammaisten lasten, nuorten ja heidän perheidensä ihmisoikeuksien toteutumista, hyvinvointia, elämänhallintaa sekä arjen sujumista ja osallisuutta. Jaatisen Maja Helsingin Laaksossa (Nordenskiöldinkatu 18 A 00250 Helsinki) on vammaisperheiden yhteinen olohuone ja kohtaamispaikka. Majalla on leikkitilaa, aistihuone sekä esteettömät tilat. Kysy lisää sähköpostitse akseli@jaatinen.info tai p. 09 477 1002.

TUKEA. Jaatinen tarjoaa vertaistukea ja tietoa sekä järjestää runsaasti tapahtumia ja toimintaa vammaisperheille diagnoosi- ja kuntarajoista riippumatta. Jaatisen Majalla järjestetään harrastusryhmiä, vertaistapaamisia, koulutuksia ja juhlia. Esimerkiksi Leiki itse -illoissa leikitään ja kahvitellaan Jaatisen Majalla.

Maja toivottaa vammaisperheet tervetulleiksi viihtymään vertaisten seurassa vapaan leikin ja seurustelun merkeissä. Jaatisen Maja on avoinna maanantaista torstaihin klo 10-16. Majalle saa tulla vapaasti leikkimään ja oleskelemaan aina, kun kalenterissa ei ole muita varauksia. Lue lisää: www.jaatinen.info.

TIETOA. Verkkosivuillamme www.jaatinen.info sekä some-kanavissamme tiedotamme ajankohtaisista aiheista, tapahtumista ja toiminnasta. Sivuille www.jaatistietopankki.fi on koottu runsaasti hyödyllistä tietoa vammaisiin lapsiin ja nuoriin liittyen.

KUNTOUTUMINEN. Jaatisen Majan toimintavälinevuokraamo toimii yhteistyössä Maliken kanssa. Majalta voi vuokrata esimerkiksi erityispolkupyöriä, maastopyörätuoleja tai luistelutukia ja laskettelukelkkoja.

MUUTA JAATISEN TOIMINTAA. Perheet ja muut toimijat kuten päiväkotiryhmät, koululuokat ja järjestöt ovat myös tervetulleita Jaatisen Majalle (Nordenskiöldinkatu 18 A, 00250 Helsinki). Ammattilaiset voivat vuokrata tiloja esimerkiksi kokouksia tai koulutuksia varten.

Jaatisen jäsenet voivat käyttää Majan tiloja myös iltaisin ja viikonloppuisin silloin, kun Maja ei ole varattu muuhun käyttöön. Majalle voi halutessaan piipahtaa illalla tai vapaapäivänä leikkimään. Jäsenet voivat myös varata Majan tiloja vaikkapa vammaisen lapsen synttärijuhlia varten.