Apurahat ja stipendit

Tältä sivulta löydät esimerkkejä siitä, millaisia apurahoja ja stipendejä on saatavilla lasten ja nuorten toimijuuden ja perheiden hyvinvoinnin tukemiseen järjestöjen ja säätiöiden kautta. Lisätietoja toimijaverkoston järjestöjen apurahoista ja stipendeistä löydät täältä. (Linkki aukeaa Perheiden palvelupolku -sivuston toiselle sivulle)

Kuvassa nuori nainen tabletti kädessä hymyilee ja tuulettaa.
  • Vamlas myöntää apurahaa tukemaan vammaisen tai pitkäaikaissairaan lapsen tai nuoren yhdenvertaisia mahdollisuuksia ja itsenäistymistä, harrastuksia, opiskelua, työnsaantimahdollisuuksia ja näihin liittyviä apuvälineitä sekä nuorten kansainvälistymistä.
  • Paralympiakomitean ja Tukilinja-säätiön Startti-stipendijärjestelmällä tuetaan harrastamisen alkuvaiheen vammaisurheilu- ja -liikuntatoimintaa. Sivuilta löydät tietoa myös muista apurahoista ja stipendeistä.
  • Leijonaemot ry on perustanut stipendirahaston, josta jaetaan vuosittain tukea ja stipendejä Leijonaemojen jäsenperheille. Vuonna 2022 stipendit (500 e) myönnettiin ensimmäistä kertaa kolmelle jäsenperheelle erityislapsen harrastustoimintaan käytettäväksi.
  • Näkövammaisten liiton sivuilta löytyy erilaisia apurahoja esimerkiksi tukemaan harrastustoimintaa ja opiskelua. Sokeain Lasten Tukisäätiö myöntää avustuksia ja apurahoja mm. näkövammaisten lasten harrastustoimintaan, erikoisliikuntavälineisiin ja perheiden lomakustannuksiin.

Muiden säätiöiden ja yhdistysten tarjoamia apurahoja ja stipendejä: